Ce putem să vizităm în zonă la Căsuța de la Cotești

Ce putem să vizităm în zonă la Căsuța de la Cotești, la doar 2h de București? Vă prezentăm aici câteva obiective turistice și idei faine de petrecere a timpului în familie cu copiii 🙂

1. Vizită la ferma de struți chiar de la noi din sat, „Ferma de struți Argeș”.

Sunteți curioși să vedeți cum arată o fermă de struți? Ei bine, la domnul George descoperim cum arata o ferma de struți: cum sunt împărțite familiile de struți, unde se produc ouăle, cum se prepară hrana acestora, cum sunt crescuții puii si alte informații interesante despre această activitate.


2. Echitație la “Caii Munților” (în Lerești, la 19 km de Căsuța de la Cotești):

Găsiți aici activități variate: se pot lua lecții de echitație, se pot face plimbări cu căluții sau se pot face drumeții pe munte. Vă recomandăm să sunați din timp pentru rezervare direct la clubul de echitație, fiindcă în weekend se poate aglomera. E tare fain aici, găsiți o curte spatioasă, leagăne pentru copii, mese și scaune și un peisaj minunat.


3. Barajul Râușor (la 25 de km de Căsuța de la Cotești).

Puteți merge imediat după vizita la Caii Munților întrucât sunt doar 6 km distanță). Vă veți bucura aici de un view amazing către Munții Iezer-Păpușa, iar fotografiile de familie ies minunat aici.


4. Cabana Voina (la doar 7km după Barajul Râușor).

Aici veți găsi cea mai veche cabană din zonă, peisajul este divin, doar imaginați-vă: apă curgătoare de munte, mici cascade, pădure de brazi de jur împrejur și aer curat de munte. Puteți bea aici o cafea pe terasa restaurantului. În imediata apropiere există și un spațiu de campare pentru rulote, unde vin oameni din toate colțurile lumii. II veți putea identifica după fiecare steag al tării de proveniență atașat de rulotă.


5. Vizită la Muzeul Automobilismului Românesc – la doar 7 km de Căsuța de la Cotești.

Vă invităm cu bucurie să-l vizitați fiindcă veți găsi aici un muzeu de referință pentru zona Muscelului, cu o colecție de mașini impresionantă, de la uzina ARO, și niște oameni tare faini. Ne aflăm într-un loc încărcat de istorie, unitate, muncă, pasiune și dăruire.


6. Vizită la Mânăstirea Nămăești și schitul de măicuțe prezent aici – la 20 de km de Căsuța de la Cotești.

Este un loc divin, binecuvântat, plin de legende și povești transmise din moși-strămoși. Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Țara Românească.

7. Casa Memorială George Topârceanu din Nămăești, în imediata apropiere a Mănăstirii Nămăești.

Este casa unde a locuit și a creat poetul, timp de 8 ani și adăpostește o expoziție memorială cuprinzând exponate legate de viața și activitatea poetului (o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei și prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vânătoare, bastoane.

8. Vizită la celebra Mănastire Neagru-Vodă care adăpostește mormântul lui Basarab I – la 12 km de Căsuța de la Cotești, în Câmpulung Muscel.

Se spune că aceasta a fost ctitorită în anul 1215 de către Radu Negru Voievod. Mai apoi, a fost rezidită de Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru. Aceasta a fost reclădită de Matei Basarab, moment în care a devenit mănăstire.

9. Berăria Pardon – la 12 km de Căsuța de la Cotești

Dacă tot sunteți în zonă la Câmpulung Muscel, vă recomandăm să încercați o bere artizanală produsă chiar aici local, Berea Pardon, după numele faimosului bulevard “Pardon”.


10. Cofetăria Iepurașul – la 12 km de Căsuța de la Cotești

Este faimoasă pentru minunatele “pateuri cu branza” care se gasesc doar la noi în zonă, un fel de “merdenea” însă mult mai bune, sunt mereu calde și se vând ca “painea calda, zilnic. În plus, găsiți aici o mulțime de prăjituri și produse de patiserie.

 

Dacă aveți nevoie de alte detalii suplimentare, suntem aici cu bucurie!

Share this post